Malzemeler
Orta buyuklukte karpuz
Su
Tuz
Sirke
Seker
Karanfil ve cubuk tarcin

Tarifi
Karpuz ile hazirlayabileceginiz son derece orijinal bir tarif, karpuz tursusu. Bunun için yapmaniz gereken karpuzu dilimlemek ve meyvesini ayirmak. 5 santimetre uzunlugunda ve 2,5 santimetre genisliginde dogradiginiz kabuklari 5 dakika kadar hasladiktan sonra soguk suya tutun. Ardindan 1,5 litre suya 100 gram tuz ekleyip kabuklari içine atin. Alti saat bekletin, suyu süzüp ayni islemi iki sefer daha tekrarlayin. Son defasinda kaynatma süresine birkaç dakika daha ilave edin.
Daha sonra bir tencereye 650 ml elma sirkesi, 400 gram seker, 250 ml su, 2 kasik karanfil ve bir çubuk tarçin koyup kaynatin. Kaynayinca kabuklari ekleyip 40 dakika kadar pisirin. Kavanozlari bu karisimla doldurun, soguduktan sonra sikica kapatin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 539
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 27.04.2008 19:33
sağol tşk
yqMR Tarih: 20.03.2008 11:54
daha önce hiç duymadım.
Sindy Tarih: 30.01.2008 13:04
bende ilk kez duyuyorum valla, emegine saglik SU-PERISI
casper Tarih: 28.01.2008 15:10
ilk kez duyuyorum