Malzemeler
6 büyük boySogan
2 1/4 su bardagi
1 1/2 tatli kasigi Tuz
1/3 su bardagi Pirinç
1 demet Maydanoz
1/4 demet Dereotu
1 1/2 su bardagi Kiyma (orta yagli)
1/2 tatli kasigi Kara biber
1 yemek kasigi
1 Adet Yumurta
50 gramMargarin
3 yemek kasigi Limon suyu
Tarifi
Soganlari bas kisimlarini kes, soy, yika. Diger yanda tencereye 2 su bardagi su ve 1 tatli kasigi tuz koy, kaynat. Soganlari kaynayan suya at hafif yumusayincaya degin, yaklasik 15 dakika hasla.
Soganlarin içlerini orta kisimlarindan parmakla iterek parçalamadan, kenar kalinligi 2-3 kat kalacak sekilde bosalt. Pirinci yika, süz. Soganlarin birinden çikan için, yarisini ince ince kiy. Maydanoz ve dereotunu ayikla, ince ince dogra.
Pirinç, sogan, maydanoz, kiyma, kalan tuz, kara biber, 1/4 su bardagi su ve yagi iyice karistir. Soganlari hazirlanan içle doldur ve tencereye yerlestir. Haslama suyunu kaynat ve dolmalarin üzerine yavasça gezdir. Pirinç taneleri uzayip yumusayincaya degin, yaklasik 50 dakika pisir.
Yumurtayi ayri bir kapta limon suyu ile iyice çirp. Dolmalari suyun içinden alip servis tabagina yerlestir. Yumurta-limon karisimina dolmanin suyundan bir kaç kasik koyup, ilit. Bu karisimi tencereye azar azar eklerken, dolmanin suyunu sürekli karistir, kaynayinca ocagi kapat, dolmalarin üzerine gezdir. Dereotu serp

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 418
favori
like
share