[COLOR="yellow"]Malzemeler
1 kilo parmak uzunlugunda körpe
patlican
8 bardak seker
3 bardak su (sekerin üzerine basacak kadar)
1 tatli kasigi limon tuzu
10-15 kadar
karanfil
Nohut kadar sap.

Tarifi
Patlicanlarin incecik kabuklari tamamen alinir. Soyulanlar hemen suya atilir. Patlicanlarin soyulma islemi bittikten sonra sudan çikarilir. Suyu iyice süzülür. Tekrar su içerisinde yumusayincaya kadar haslanir, yikanir ve suyu yine iyice süzülür.
Sekerin üzerine basacak kadar (3 bardak) su konur. Kaynatilir ve köpükleri alinir. Içerisine patlicanlar atilir. Kaynamaya birakilir. Sonra nohut kadar sap atilir. Yine kaynatmaya devam edilir. Bir tabak üzerine damlatilan damlalar seklini bozmayip top halde durursa reçel olmus demektir. Bundan sonra limon tuzu atilir, bir iki tasim daha kaynatilir, ocaktan indirilir.
Soguduktan sonra bazi patlicanlara karanf iller saplanir. Karanfil kokusu hepsine geçer, bu da reçele güzel bir çesni ve koku saglar. Kavanozlara doldurulup kapagi kapatilarak muhafaza edilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 503
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:36
paylşım için thanks
Sindy Tarih: 01.02.2008 15:37
bu recelide hic yemedim , tarif icin tesekkurler SU-PERISI