Patlican Reçeli

Son güncelleme: 07.07.2008 14:36
  • Malzemeler
    1 kilo parmak uzunlugunda körpe
    patlican
    8 bardak seker
    3 bardak su (sekerin üzerine basacak kadar)
    1 tatli kasigi limon tuzu
    10-15 kadar
    karanfil
    Nohut kadar sap.

    Tarifi
    Patlicanlarin incecik kabuklari tamamen alinir. Soyulanlar hemen suya atilir. Patlicanlarin soyulma islemi bittikten sonra sudan çikarilir. Suyu iyice süzülür. Tekrar su içerisinde yumusayincaya kadar haslanir, yikanir ve suyu yine iyice süzülür.
    Sekerin üzerine basacak kadar (3 bardak) su konur. Kaynatilir ve köpükleri alinir. Içerisine patlicanlar atilir. Kaynamaya birakilir. Sonra nohut kadar sap atilir. Yine kaynatmaya devam edilir. Bir tabak üzerine damlatilan damlalar seklini bozmayip top halde durursa reçel olmus demektir. Bundan sonra limon tuzu atilir, bir iki tasim daha kaynatilir, ocaktan indirilir.
    Soguduktan sonra bazi patlicanlara karanf iller saplanir. Karanfil kokusu hepsine geçer, bu da reçele güzel bir çesni ve koku saglar. Kavanozlara doldurulup kapagi kapatilarak muhafaza edilir.
#28.01.2008 00:57 0 0 0
  • bu recelide hic yemedim , tarif icin tesekkurler SU-PERISI
#01.02.2008 14:37 0 0 0
  • paylşım için thanks
#07.07.2008 14:36 0 0 0