Malzemeler
1 adet yufka
125 gr salam ya da jambon
125 gr
dil peyniri
1 Adet yumurta
Besamel sos için;
60 gr margarin
60 gr un
1 su bardagi süt
Tarifi
Yufkayi düzgün bir yere yayin. Besamel sosu hazirlamak için un ve yagi hafif kavurun. Sütü devamli karistirarak azar azar ilave edin. Hazirladiginiz besamel sosu, yufkanin yarisina, spatulayla ekmege sürer gibi sicakken sürün. Yufkanin diger yarisini besamel soslu yufkanin üzerine gelecek sekilde kapayin. Besamel soslu yufkayi 8 esit parçaya bölün. Salam veya jambon ve dil peynirini küçük küçük dograyin ya da rendeleyin. Bu malzemeyi yufka dilimlerinin içine koyup, kalinca bir sigara böregi sarar gibi sarin. Besamelli börekleri, önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayip kizgin ve bol yagda kizartin.
Afiyet olsun...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 505
favori
like
share
Grace Tarih: 28.01.2008 15:30
Üf ellerine sağlık Su perisi
Nerqish Tarih: 28.01.2008 14:47
[COLOR="SlateGray"]ellerine saglik canim
Sindy Tarih: 28.01.2008 11:00
tarif icin tesekkurler SU-PERISI