malzemeler

250 gr. un
2 yumurta
tuz
1,5 kahve fincanı süt
1 kaşık zeytinyağ
et suyu

tarifi

Bir malzemenin hepsini bir kabın içinde elinizle iyice karıştırın. Küçük bir tencerede 10 bardak suyu kaynatın. Hazırlamış olduğunuz hamuru küçük delikli bir süzgece gökerek, kaynar suyun üzerine tutun, hamura haifçe bastırarak süzgeçin deliklerinden geçirin. Kaynar suya düşen hamurlar, küçük tane tane olmalıdır. Bunları 1 dakika kaynattıktan sonra süzgeçte süzüp, su dökerek soğutun. Bunu 2 litre etsuyu, 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı un ve tuzla yaptığınız kaynar suya atıp servis edin.

Afiyet Olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 405
favori
like
share
gürkan Tarih: 13.02.2008 09:08
teşekkürler sindy abla...
wampirella Tarih: 12.02.2008 08:21
ellerine saglık sindy abla...
SU-PERISI Tarih: 29.01.2008 00:51
eline saglık sindy.hamurundan birazda yagda kızarıp corbanın yüzüne döksek ne güzel olur.
Nerqish Tarih: 28.01.2008 14:44
[COLOR="SlateGray"]emegine saglik sindy unla olan corbalara bayilirim