Malzemeler:

8-10 adet mezgit balığı filetosu

Tuz, Tane karabiber

3-4 adet orta boy domates

4 çorba kaşığı zeytin yağı1 adet ince kıyılmış orta boy soğan

2 diş ince kıyılmış sarımsak

1 adet defneyaprağı


Yapılışı:

Mezgit filetolarını tuzla ve tane karabiberle terbiyeleyin. Filetoları rulo gibi sarıp beklin. 4 çorba kaşığı zeytin yağını bir tavaya koyup kızdırın.İçine ince kıyılmış soğan, sarımsak ve defne yaprağını atıp çevirin. Küp şeklinde doğradığınız domatesi ilave edin. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. (Domateslerin çekirdekli kısımlarını çıkararak doğrar ve malzemeye ilave ederseniz, daha lezzetli olur. )

Hazırladığınız mezgit filetolarını, uç kısımları alta gelecek şekilde güveç kabına dizerek yerleştirin. Domatesli , soğanlı, sarımsaklı ve defne yapraklı harcı üzerine dökün. Güvecin ağzını sıkıca bir kapak veya, alüminyum folyo ile kaplayıp kısık ateşte 15 - 20 dakika kadar pişirin. Pişen mezgit güvecini sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 474
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 16:07
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
COCO Tarih: 02.04.2008 21:52
Ellerine saglik yenge.
SU-PERISI Tarih: 29.01.2008 13:30
güzel tarifin için saol nerqish.