Yaşlı ve Sakat Odası

Son güncelleme: 29.01.2008 09:26
  • Evde bir yaşlımız veya hastamız varsa ona "sevgi" ile bir oda hazırlayalım.

    Yaşlılarımız evin içinde çok zaman geçirirler, ev işleri ile pek uğraşmadıklarından odalarından bile çıkmak istemezler. Sağlık sorunları varsa büyük ölçüde yatağa bağlı yaşıyorlarsa, odalarının düzenini iyice düşünerek yapmalıyız. Öncelikle kişilerin sessizliğe gereksinim duyduklarını unutmamak gerekir.

    Oda seçiminden sonra doğal ışığın en uygun nasıl geleceği hesap edilerek eşyalar seçilmeli ve yerleştirilmelidir.Yatağın ayaklarının tekerlekli olması, bir yatak sehpası (yatakta yenecek yemeği daha çekici kılabilir), yazı masası ve ziyaretçileri için kanape konabilir. Halı seçiminde; küçük, kolaylıkla kayabilecek halı veya kilimleri bu oda için düşünmemek gerekir. Kolaylıkla kayabilir nitelikte olmamalıdır.

    Yatağının etrafına rahatça erişebileceği raflar yaptırılmalı ve oda huzur verici bir renkle boyanmalıdır. Büyük duygusal değerler taşıdıkları ve yaşlı kişilere artık var olmayan bir dünyayı anımsattıkları için, odanın geri kalan kısımları ile çelişseler bile, eski mobilyaları kaldırıp atmaktan kaçınmak gerekir.
#29.01.2008 00:43 0 0 0
  • Onlarin rahat etmesi herseyden cok onemli
    tesekkurler SU-PERISI
#29.01.2008 09:26 0 0 0