Malzemeler
250 gr kurutulmus iri siyah erik
200 gr orta yagli kiyma
50 gr
pirinç
1/2 su bardagi
1 çay kasigi tarçin
Tuz
3 çorba kasigi toz
seker (45 gr)
30-40 gr tereyagi

Tarifi
Erikleri 10 dakika suda bekletin. Iyice yikadiktan sonra 1 lt suda 15 dakika haslayin. Haslama suyunu saklayin. Kiymaya pirinci, tuz ve tarçini katin ve iyice yogurun. Erikleri biçakla yarin. Çekirdeklerini çikarin. Kiymali iç ile doldurup kapatin. Yayvan ve küçük bir tencereye dizin. Terayagini küçük parçalar halinde kesip aralara koyun. Tüm malzemeyi koyduktan sonra 1 su bardagi erik suyu ekleyin. Kisik ateste 5 dakika kaynatin, daha sonra toz sekeri üstüne serpin. Tencerenin agzini kapatin. 30 dakika kisik ateste pisirin

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 436
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 22:09
SAOLLL TSK
Sindy Tarih: 31.01.2008 12:09
hic yemedim degisik bir tadi vardir sanirim, emegine saglik SU-PERISI