Malzemeler
1 kg küçük boy
patlican
2 adet orta boy sogan
1 demet taze sogan
4 çorba kasigi tereyagi
4 çorba kasigi krema
4 dis
sarimsak
1 çorba kasigi un
Tuz,
Karabiber
Tarifi
Patlicanlari yikadiktan sonra uç kisimlarini kesin, ortadan ikiye bölüp içlerini bosaltin. Patlicanlarin acisinin çikmasi için tuzlu suda yarim saat bekletin.
Çikardiginiz patlican içlerini küp seklinde dograyin. Taze ve kuru soganlari ince halka seklinde kesin. Sarimsaklari dograyin. Tereyagi bir tencereye koyup orta ateste eritin. Patlican, sogan ve sarimsagi ekleyip 10 dakika kavurun. Tuz, karabiber, krema ve unu ilave edip 1 -2 dakika daha pisirin.
Ortalari oyulmus patlicanlari sudan çikarip, kuruladiktan sonra içine hazirladiginiz malzemeyi doldurun.
Bir tencereye yariya kadar su koyup kaynatin. Üzerine delikli buhar tencerisini yerlestirin. Patlicanlari düzgün bir sekilde tencereye dizin. Kapagini kapatip, 15 dakika pisirin.
Sarimsakli patlicani yaninda pilav veya haslanmis patates ile servis yapabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 400
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 16:36
saoll eline sağlıkk
refik Tarih: 05.04.2008 21:15
ellerine saglık teşekkürler
wampirella Tarih: 15.02.2008 00:33
ellerine saglık su-perisi abla
Sindy Tarih: 30.01.2008 13:10
ellerine saglik SU-PERISI
Grace Tarih: 29.01.2008 14:42
Ellerine sağlık Su Perisi