malzemeler:
250 gram kuru kayısı (çekirdeksiz),
4 bardak su,
1+1/2 bardak toz şekeri,
kayısı sayısı kadar badem içi.

Yapımı:

Bir kaba iyice yıkanmış çekirdeksiz kayısılar konur. Üzerlerine de 4 bardak su koyduktan sonra böyle 24 saat bir kenarda bırakılır.
24 saat içinde iyice şişen kayısılardan her birinin içine iç kabuğu ayıklanmış birer badem yerleştirilir. Sonra aynı suyla ateşe oturtulur. Şekeri de döküldükten sonra kabın kapağı örtülür ve kayısılar yumuşayıncaya kadar orta ısılı ateşte pişirilir.
Sonra tencere ateşten indirilir ve kompostolar iyice soğutulur. Kayısıların suyu iyice soğuduktan sonra komposto kâselere veya çukur tabaklara bölünür ve böylece servis yapılır

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 810
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 14:07
saoll eline sağlık
Sindy Tarih: 30.01.2008 13:39
tesekkurler SU-PERISI ellerine saglik