MALZEMELER:
5 yumurta
5 fincan toz şeker
5 fincan un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı ıspanak suyu
ÜZERİ İÇİN:
2 paket krem şanti
1.5 su bardağı süt
2 adet kivi
Antep fıstığı
Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
Ispanakları ayıklayıp haşladıktan sonra robottan geçirerek kıyınız. Tel süzgeçten
Geçirerek 1 çay bardağı ıspanak suyu elde ediniz. Şeker ve yumurtaları 15 dakika çırpınız. Ardından ıspanak suyunu ekleyip tekrar çırpınız. Üzerine un, kabartma tozu, vanilini ekleyerek hamuru oluşturunuz. Kek kalıbını yağlayıp toz şeker serpiştirip hamuru koyunuz. Fırında 170 derecede 35-40 dakika pişiriniz. Pişen pandispanyayı soğuduktan sonra enlemesine 3’e bölünüz. Alt parçaya önceden hazırlamış olduğunuz krem şantiyi sürüp üzerine dilimlenmiş kivileri diziniz. İkinci parçanın üzerine de krem şantiyi sürerek üzerine Antep fıstıklarını bütün olarak bastırarak yerleştiriniz. Son parçayı da üzerine koyup üzerine ve yanlarına krem şanti sürünüz ve boca Hindistan cevizi serpiştirip buzdolabında bir süre
Bekledikten sonra servis yapınız. Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 399
favori
like
share
Sindy Tarih: 30.01.2008 12:50
tarif icin tesekkurler SU-PERISI
Nerqish Tarih: 30.01.2008 10:34
[COLOR="SlateGray"]ellerine saglik SU_PERISI