malzeme:
Olgun, ama sert etli kavun,
toz şekeri,
limon.

Yapımı:
İstediğiniz kadar kavunu kabuklarından ayırın, çekirdekleriyle çekirdek yataklarını çıkarın. Sonra kavunların bu etli kısımlarını tartın. Bunların ağırlığınca toz şekerini, bir kayık tabağa dilim dilim dizeceğiniz kavunların üzerine yayarak dökün. Toz şekerinin üstüne yarım limonun suyunu da püskürttükten sonra kayık tabağı, üstünü naylonla örttükten sonra buzdolabına kaldırın.
Buzdolabında bir gün kalacak olan şekerli kavunu, ertesi gün alüminyum bir tencereye koyun. Her iki kilo kavuna bir limon hesabiyle limonları bütün olarak iyice yıkayın. Kabukları iyice temizlendikten sonra bu limonları dilim dilim kesin. Çekirdeklerini çıkarın ve bunları kavunların üstüne dizin.
Tencereyi hafif ısılı bir ateşe oturtun. Kavunun marmelât kıvamına gelinceye kadar kaynatın (Bunu anlamak için tencereden kaşıkla şerbetten veya marmelâttan biraz alıp eğik bir düzeyde tutacağınız tabağın üst tarafına boşaltın. Şerbet ya da marmelât hemen akarsa daha olmamıştır, çok ağır bir şekilde süzülürse kıvamı tamam elemektir.)
Marmelât pişince tencereyi ateşten indirin. İyice kurutulmuş, temiz ve kapaklı kavanozlara boşaltın. Marmelâtlar iyice soğuyunca kavanozları, kapaklarını örttükten sonra serin bir yere kaldırın. İstediğiniz vakit kavanozlardan küçük servis kâselerine boşaltacağınız kavun marmelâtlarını taze yapılmış gibi yersiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 538
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:36
paylşım için thanks
Sindy Tarih: 01.02.2008 15:38
tesekkurler SU-PERISI