Malzemeler:
1 küçük lahana
1 kırmızı lahana
1 büyük havaç
1/2kg acı süs biberi
1 baş sarmısak
1 demet maydanoz
1 adet dolmalık kırmızı biber
kaya tuzu
sirke
su

HAZIRLANIŞI :
Lahanalar 1cm büyüklüğünde (kare), havuç, sarmısaklar ve biberler minik küpler halinde doğranır. Maydanoz sapıyla birlikte iri kıyılır hepsi harmanlanıp kavanozlara bastırılır.1 lt suya 1 çorba kaşığı tuz, 2 çay bardağı sirke hazırlanır, kavanozlara dökülür.10-15 gün güneş görmeyen yerde bekletilir. Su yetişmezse yine aynı şekilde hazırlanır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1524
favori
like
share
M.Kutsi Çil Tarih: 19.03.2009 16:47
Ellerine sağlık.
SU-PERISI Tarih: 19.10.2008 00:58
Çok iyi olur Nerqishcigim tarifini ve resmini yayınlarsan bizlerde faydalanırız.
Nerqish Tarih: 19.10.2008 00:50
[QUOTE=mollycan;2989847]Gecenelerde Nerqish de bi tursu yedim, cok güzeldi, hemde kendisi yapmis:78:
[COLOR="SlateGray"]
Buyrun gene yiyelim simdi daha nefis olmus :78:
Emegine saglik superim bende tursumun konusunu anlatimli acsam bari resimde cekerim hem :72:
mollycan Tarih: 17.10.2008 14:32
Gecenelerde Nerqish de bi tursu yedim, cok güzeldi, hemde kendisi yapmis:78:
SvS_CoLdDaNCe!! Tarih: 14.07.2008 21:24
emeqine saqlık
refik Tarih: 13.05.2008 15:12
teşekkürler su-perısı ellerine sağlık
COCO Tarih: 12.05.2008 17:06
Tesekkürler.
izmir_güzeli Tarih: 27.04.2008 19:41
sağoll tşk
Sindy Tarih: 30.01.2008 13:05
icinde lahana olan tursuyu severim ellerine saglik SU-PERISI