Malzemeler

400 gr. Orta Yağlı Kıyma

200 gr. Köftelik Bulgur

3 Diş Sarmısak

1/2 Çay Kaşığı Pulbiber

1 Tatlı Kaşığı Nane

1 Baş Kuru Soğan

1/2 Çay Kaşığı Karabiber

30 gr. Çam Fıstığı

Tuz

Yapılışı

Bulguru ayıklayıp, yıkayın. Yumuşayıncaya kadar ılık suda bekletin. Yumuşayan bulgur soğuduktan sonra kıymanın üzerine boşaltın.
Sarmısakları iyice dövün. Soğanları rendeleyin, suyunu süzün.

Diğer baharaflarla birlikte bütün bu malzemeleri kıyma ve bulgurla karıştırın.
En son dolma fıstığını ekleyerek karıştırın. Ceviz büyüklüğünde köfteler kopararak şişlere takın ve kömür ateşinde pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 503
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 14:06
saol eline sağlık tsk
Sindy Tarih: 31.01.2008 12:51
tarif icin tesekkurler Nergish
SU-PERISI Tarih: 30.01.2008 18:02
Emegine saglık nerqish.