Simit Kebabı

Son güncelleme: 17.04.2008 13:06
  • Malzemeler

    400 gr. Orta Yağlı Kıyma

    200 gr. Köftelik Bulgur

    3 Diş Sarmısak

    1/2 Çay Kaşığı Pulbiber

    1 Tatlı Kaşığı Nane

    1 Baş Kuru Soğan

    1/2 Çay Kaşığı Karabiber

    30 gr. Çam Fıstığı

    Tuz

    Yapılışı

    Bulguru ayıklayıp, yıkayın. Yumuşayıncaya kadar ılık suda bekletin. Yumuşayan bulgur soğuduktan sonra kıymanın üzerine boşaltın.
    Sarmısakları iyice dövün. Soğanları rendeleyin, suyunu süzün.

    Diğer baharaflarla birlikte bütün bu malzemeleri kıyma ve bulgurla karıştırın.
    En son dolma fıstığını ekleyerek karıştırın. Ceviz büyüklüğünde köfteler kopararak şişlere takın ve kömür ateşinde pişirin.
#30.01.2008 09:43 0 0 0
  • Emegine saglık nerqish.
#30.01.2008 17:02 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler Nergish
#31.01.2008 11:51 0 0 0
  • saol eline sağlık tsk
#17.04.2008 13:06 0 0 0