malzemeler

10 adet portakal,
1 su bardağı haşlanmış pirinç,
1 su bardağı tozşeker,
1 adet portakal kabuğu rendesi,
1 su bardağı portakal suyu,
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi,
1 çay kaşığı tarçın.
Süslemek için:
250 gram kaymak,
250 gram dövülmüş ceviz

tarifi

Portakalları yıkayıp, üzerinden bir kapak kesin. İçini oyup, meyvesini çıkarın. 1 gün soğuk suda bırakın. 5 dakika haşlayın. İç harcını hazırlayın. Bunun için, pirinci bir miktar su ile pişirin. Soğumaya bırakın. Soğuyan pirince, rendelenmiş portakal kabuğu ve tozşekeri karıştırın. Dövülmüş ceviz içini, tarçın ve portakal suyunu da ilave edin. Portakalların içine hazırladığınız harcı doldurun. Kaymak ve antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 380
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 01:15
eline saglık sindy teşekkürler
vbroot Tarih: 31.01.2008 20:05
teşekürlre.
SU-PERISI Tarih: 30.01.2008 17:17
degişik bir tarifi var.emegine saglık sindy.
kuber Tarih: 30.01.2008 12:16
teşekkürler sindy