Nokia’dan Ücretsiz Haritalar

Son güncelleme: 03.03.2010 21:24
  • Mobil iletişim ve multimedya cihazlarında dünya devi Nokia, navigasyon opsiyonlu mobil indirilebilir harita uygulamalarını artık ücretsiz olarak sunuyor. Nokia kullanıcıları, smart2go™ harita ve navigasyon platformu ile, mobil cihazlardaki en geniş kapsamlı haritalara kavuşuyor.

    Finlandiyalı mobil iletişim cihazları devi Nokia, smart2go™ harita ve navigasyon platformunun ücretsiz indirilmesine olanak tanıyarak, milyonlarca kişiyi mobil dünyanın en geniş kapsamlı haritalarına kavuşturuyor. www.smart2go.com adresinden indirilebilen platform, 150'yi aşkın ülkede harita hizmeti veriyor. Ayrıca bu platforma 30'u aşkın ülkede uydu navigasyon kullanım opsiyonu ve şehir rehberleri de satın alınarak ilave edilebiliyor.

    Nokia'nın ücretsiz sunduğu harita ve navigasyon platformu ile kullanıcılar, bulundukları noktayı ya da çevrelerindeki ilgi noktalarını (sinema, restoran, tiyatro, alışveriş merkezi, otel vb.) kolayca görebiliyorlar. Nokia bu hizmeti Nokia S60 ve Windows Mobile 5.0 yazılımlarını içeren belirli cihazlarla başlatıyor. Yakın gelecekte ise Nokia S60, Series 40, PocketPC, Linux ve diğer Windows Mobile işletim sistemlerini içeren pek çok mobil cihaza bu desteği ücretsiz vermeyi hedefliyor.

    Kullanıcılar ayrıca, isterlerse bulundukları noktadan başka bir noktaya gitmelerini sağlayan gerekli yönlendirmeleri alacakları navigasyon kullanım hizmetine veya değerlendirmek istedikleri ilgi noktaları hakkında program, menü, tarife gibi detaylı bilgilere erişebilecekleri şehir rehberi verilerine de ayrı bir servis ücreti karşılığında kolayca ulaşabiliyorlar.

    Nokia'nın asıl hedefi ise, "Nokia Maps" hizmetiyle, smart2go™ harita ve navigasyon platformunun gelecekteki tüm Nokia Nseries multimedya bilgisayarlarına önceden yüklenmesini sağlamak. Mevcut Nokia sahipleri de Nokia Maps destekli cihazlarında bu uygulamadan yararlanabiliyorlar. Ayrıca, GPS desteği olmayan cihazlarını Nokia Wireless GPS Module LD-3W ya da uygun olan bir başka GPS modülü ile eşleştirebiliyorlar. Böylece Nokia Maps'in müthiş harita deneyimi ve (satın alınırsa) navigasyon hizmeti, çok daha fazla sayıda Nokia cihazında kullanılabiliyor.

    Nokia'nın ücretsiz sunduğu smart2go™ platformu, insanların çevrelerindeki en ilginç mekanları, restoranları, konaklama yerlerini keşfetmelerini sağlayan 15 milyonu aşkın ilgi noktasını içeriyor. Kullanıcılar, beğendikleri mekanları, multimedya mesajı (MMS), Bluetooth, kızılötesi ya da e-posta aracılığıyla arkadaşlarına gönderebiliyorlar. Ayrıca, haritanın bölümlerini göndermek ya da haritaların ekran görüntülerini cihazın galerisine kaydetmek de mümkün. Bunun da ötesinde, McDonald's gibi tanınmış markalar da, milyonlarca mobil cihaza yüklenmiş durumda bulunan dijital haritalarda kendi ikonlarıyla yer alabiliyorlar.

    Nokia yetkilileri Nokia Maps ve smart2go™ ile ilgili görüşlerini şöyle ifade ediyorlar: "İnsanlar, ihtiyaç duydukları zaman yanlarında haritalar varsa bunları güvenle kullanırlar. smart2go™, kullanıcılara hangi haritayı istiyorlarsa onu yanlarında taşımanın özgürlüğünü sunuyor. Nokia Maps ve smart2go™'nun mobil cihazlara ücretsiz indirilebilmesiyle, hareket halindeyken de haritaya bakma kolaylığını yaşamak isteyenler için ücret engeli ortadan kalkıyor. Nokia, mobil cihazlar için, dünyanın en çok kullanılan lokasyon platformunu kurma konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışma, gelecekteki yeni servisler için de ilginç fırsatların önünü açıyor."

    smart2go™ hakkında

    smart2go™, mobil navigasyon sistemini, kaliteli bir şehir rehberi ile birleştirir. Cep telefonu ya da PDA'de kullanılabilen smart2go™ çözümü ile tüm harita bilgileri cihazın içindeki dahili bir hafıza kartına yüklenir. Diğer bir deyişle, öğrenilmek istenen yer bilgilerine ulaşmak için telefon üzerinden bağlantı kurmaya gerek olmaz. Dolayısıyla, uydu navigasyon sistemi kullanılırken fazladan ödeme yapılmaz.

    smart2go™ karma bir harita hizmetidir: Tele-Atlas ve Navteq'den alınan harita bilgileri GPRS/3G/WLAN* gibi kablosuz ağ bağlantısıyla doğrudan indirilebilir ve gerekirse mobil cihazların hafıza kartında saklanabilir. Tüm harita bilgileri saklanırsa, harita, rota ve navigasyon için ağ bağlantısına gerek kalmaz. Daha büyük boyutlu veri indirme için PC masaüstü aracı da kullanılabilmektedir.

    smart2go™ sisteminde, navigasyon için gereken opsiyonel "iyileştirme" (upgrade) de bulunmaktadır. Kullanıcılar birkaç tık'la, bir haftalıktan 3 yıllığa kadar pek çok farklı seçenekle sunulan navigasyon lisansı satın alarak, cihazlarını sesli navigasyon sistemine de dönüştürebilir. Tatil için yeni bir ülkeye gidenler, seyahat öncesi, ilgili haritaları PC'den mobil cihazlarına indirerek navigasyon servisine abone olabilir.

    * Operatör ve/veya servis sağlayıcı desteği gerektirmektedir.
#30.01.2008 10:40 0 0 0
  • ßiLqiLerin için saqoL...
#31.01.2008 10:01 0 0 0
  • ellerine saglik
#04.02.2008 16:33 0 0 0
  • Bilgiler İçin Sağol...
#08.02.2008 04:30 0 0 0
  • teşekkürler bilgi için
#08.02.2008 16:38 0 0 0
  • TesekkuRLeR
#13.02.2008 19:45 0 0 0
  • teşekkürler paylaşımın için
#17.06.2008 18:35 0 0 0
  • tsk ederiz bakalım işe yarayacakmı
#04.07.2008 13:51 0 0 0
  • ELLERINE SAGLIK KARDES
#01.03.2010 03:37 0 0 0
  • 6300 dada kullanılıyormu bu :)
#03.03.2010 21:24 0 0 0