Bergüzar Gökçe Korel

Son güncelleme: 07.10.2009 01:49
  • Bergüzar Gökçe Korel



    noimage






    2 Eylül 1982 yılında İstanbul'da doğdu.

    Türk sinemasının emaktar oyuncularından Tanju Korel ve Hülya Darcan'ın ikinci kız çocuğudur. Oyunculuk ile tanışması lise yıllarında tiyatro üzerine bir iki çalışması ile oldu.


    Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun oldu.

    Bergüzar Korel ilk profesyonel oyunculuk deneyinimini, 1998 yılında babası Tanju Korel'in yazdığı "Kırık Hayatlar" adlı TV dizisinde rol alarak kazandı. Ardından 2005 yapımı "Kurtlar Vadisi: Irak" filminde Leyla karakteriyle izleyicilerin karşısına çıktı.


    Filmde oynama teklifini, babası hastanede hayata gözlerini kapamadan iki dakika önce gelen telefonla aldı. Babası Tanju Korel 21 Eylül 2005 tarihinde akciğer kanseri sebebiyle yaşamını yitirdi. Annesi, "Baban bu görüşmeye gitmeni isterdi" diyerek, görüşmeye gitmeye ikna etti.



    Kurtlar vadisi: Irak'da yakaladığı başarının ardından gene aynı yıl çekilen "Zeytin Dalı" dizisinde iklim karekterini canlandırdı. Asıl büyük çıkışını ise Kanal D'de yayınlanan "Binbir Gece" dizisindeki Şehrazat Evliyaoğlu rolüyle yaptı.

#30.01.2008 11:10 0 0 0
  • Allah nazarlardan saklasın çok güzel kadın maşallah
#19.06.2008 13:41 0 0 0
  • Kurtlar Vadisi Irak'Da Çok Daha İyiydi Bence...
#22.06.2008 12:11 0 0 0
  • Bergüzar Korel Kimdir - Bergüzar Korel Hayatı - Bergüzar Korel Özgeçmişi - Bergüzar Korel

    2 Eylül 1982 İstanbul doğumlu olan Bergüzar Gökçe Korel'in Babası ünlü oyuncu Tanju Korel annesi ise Hülya Darcan'dır. Bergüzar Gökçe Korel'in Zeynep isminde 1 Mart 1975 İstanbul doğumlu birde kardeşi bulunmaktadır. Bergüzar Gökçe Korel, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümü mezunudur. Bergüzar'ın isminin ingilizce çevirisi ise "Keepsake"dir.

    Oyunculuğa kendi isteğiyle başlayan Bergüzar Gökçe Korel'e babası çok destek verdi. Oyunculuk ile tanışması lise yıllarında tiyatro üzerine bir iki çalışması ile oldu.

    Bergüzar Gökçe Korel "Sihirli Anahtar" oyunculuk ajansına bağlı olarak çalışıyor.

    Bergüzar Korel ilk oyunculuk deneyinimi, annesi Hülya Darcan ve babası Tanju Korel'in hem yapımcılığını üstlendikleri hemde oynadıkları TRT'de yayınlanan "Zeytin Dalı" isimli TV dizisinde yaşadı.

    İkinci oyunculuk deneyiminde ise, senaryosunu babası Tanju Korel'in yazdığı "Kırık Kanatlar" dizisinde oynadı. Daha sonra "Şen Olasın Ürgüp" isimli televizyon için yapılmış filmde oynadı.

    Bergüzar'ın Kurtlar Vadisi Irak filminde oynama öyküsü ise hayli ilginç. Filmde oynama teklifini, babası hastanede hayata gözlerini kapamadan iki dakika önce gelen telefonla almış. Babası Tanju Korel 21 Eylül 2005 tarihinde akciğer kanseri sebebiyle yaşamını yitirdi. Annesi, "Baban bu görüşmeye gitmeni isterdi" diyerek, görüşmeye gitmeye ikna etti.

    Oyunculuk Kariyeri

    Binbir Gece, TV dizisi, 2006 [ Halit Ergenç - Tardu Flordun ]
    Kurtlar Vadisi Irak, Sinema filmi, 2006 [ Necati Şaşmaz - Billy Zane - Gürkan Uygun - Kenan Çoban - Erhan Ufak ]
    Şen Olasın Ürgüp, TV filmi
    Kırık Kanatlar, TV dizisi
    Zeytin Dalı, TV dizisi, 2005
#07.10.2009 01:49 0 0 0