İşkembe Kızartma

Son güncelleme: 07.07.2008 13:58
  • Malzeme

    Yarım kilo dana işkembesi,
    4 bardak su,
    1 orta boy soğan,
    6 diş sarmısak,
    1 küçük havuç,
    1 karanfil,
    1 defne yaprağı,
    yarım çay kaşığı kekik,
    1 çay kaşığı tuz.
    Kızartma için 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
    3 diş sarmısak,
    2 orta boy domates,
    yarım çay kaşığı kekik,
    yarım çay kaşığı kimyon,
    1 çay kaşığı pul biber,
    tuz.

    Yapılışı

    Temizlenmiş olarak alacağınız işkembeyi 1-2 saat süre ile bol tuzlu soğuk suda bırakın. Soğanın kabuğunu soyun. Bütün bırakın. Sarmısakları uzunlamasına ikiye bölün. Havucu yıkayın, kazıyın ve yuvarlak bir şekilde doğrayın. Düdüklü tencereye 4 bardak su ile işkembeyi, soğanı, sarmısakları, havucu, karanfili, defne yaprağını, kekiği ve tuzu koyup bir saat kaynatın. Soğuduktan sonra işkembeyi rulo haline getirin. 1 santim kalınlığında halkalar halinde doğrayın. Bir tavada zeytinyağını kızdırın, işkembelerin iki tarafını da kızartın. Işkembeleri pişirdikten sonra tavaya ayıklanmış sarmısakları, rendelenmiş domatesi, kekik, kimyon, pul biber ve tuzu katın. 2-3 dakika kaynatın. Sofraya getirirken işkembe kızartmaların üstüne dökün. Pişirdiğiniz işkembeyi iyice soğutursanız daha kolay dilimleyebilirsiniz. Pişirdiğiniz işkembe miktarı fazla gelirse rulo yapıp buzlukta saklayabilirsiniz. Gerektiğinde dilimleyip kullanabilirsiniz. Ya da çorba yapabilirsiniz
#30.01.2008 12:03 0 0 0
  • emegine saglık sindy.
#30.01.2008 16:33 0 0 0
  • sagol sindy ne ara yaptin kis cagirmiyonda
#01.02.2008 10:04 0 0 0
  • Ya bu tarifi yapan lokantaları nerde bulacağız. Canım çekince yemek istesek. Bildiğiniz bir yer varmı.
#18.02.2008 23:28 0 0 0
  • tşk güzelmiş paylaşım için saol
#07.07.2008 13:58 0 0 0