Malzemeler:

Taze fasulye,
tuz,
sarımsak

HAZIRLANIŞI :

Fasulyelerin baş ve uç kısımları bıçakla kesilip, varsa kılçıkları ayıklanır. Kaynamakta olan suya atılıp 2-3 dakika haşlanır. Soğuk su içinde soğutulur. Turşu kabına konulurken sarımsak, limon ve soğan dilimleri ve isteğe göre çeşitli baharat ilave edilir,
Üzerine baskı konduktan sonra %6 tuzlu salamura ile doldurulur.
Diğer işlemler patlıcan turşusundaki gibi yapılır.
Fasulyenin haşlanarak sade turşusu yapıldığı gibi, diğer malzemelerle birlikte, haşlanmadan da turşu yapımında kullanılabilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 766
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 27.04.2008 19:41
sağoll tşk
SU-PERISI Tarih: 30.01.2008 17:35
fasulye turşusunu bende çok severim.eline saglık sindy.
FreddyKrueger Tarih: 30.01.2008 13:17
[QUOTE=Sindy;2374459]sagolasin Cenk sen yapmis getirmissin :72:

[COLOR="#c0ccf4"]Tarifi GörünCe Iki Dakika da Yaptım Çok KoLaymı$ : ))

Afiyet oLSun : )
Sindy Tarih: 30.01.2008 13:15
sagolasin Cenk sen yapmis getirmissin :72:
FreddyKrueger Tarih: 30.01.2008 13:14
[COLOR="#c0ccf4"]

$unun GüzeLLiqine BakSanıza : )