Malzemeler
1 adet orta boy
lahana (tuzlu suda haslanmis)
2 su bardagi pirinc
2 Adet domates (küp küp ince olarak dogranmis)
2 adet yesil biber (ince dogranmis)
1 çay bardagi zeytinyagi
1 yemek kasigi kirmizi biber
1 tatli kasigi karabiber
Yairm demet maydanoz (ince dogranmis)
Yairm su bardagi tahin
1 tutam
tuz

Sos için :
1 çay bardagi tahin
1 su bardagi yogurt
2 limon suyu
5-6 dis
sarimsak (dövülmüs)
1 çay kasigi nane
1 çay kasigi kirmizi biber
1 tutam
tuz
Tarifi
Pirinci yikayip süzün. Domates, sogan, yesil biber, maydanoz, tahin, zeytinyagi ve baharatlari karisrirarak iyice harmanlayin. Lahanalarin içine azar azar iç koyarak sarin. Tencereye dizin, 2 su bardagi su ilave ederek, kisik ateste pisirin. Sos malzemelerini presten geçirip lahanalarin üzerine döküp 5 dk kadar tekrar kaynatin. Lahana dolmanizi en az 3-4 saat dinlendirin. Soguk olarak servis yapin

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 385
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 22:08
eline sağlıkk
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 22:08
SAOLLL TSK
Sindy Tarih: 31.01.2008 12:10
ellerine saglik SU-PERISI