Ebegümeci Çorbası

Son güncelleme: 13.02.2008 08:13
  • malzemeler

    3 çorba kaşığı margarin
    1 adet soğan
    1 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı salça
    8 su bardağı su
    tuz
    250 gr. kurutulmuş ebegümeci
    yarım çay bardağı haşlanmış nohut
    yarım çay bardağı haşlanmış kurufasulye
    yarım çay bardağı yeşil mercimek

    tarifi

    Margarini tencerede eritin, ince kıyılmış soğanı ekleyin, soğan pembeleşmeye başladığında unu, yeterince tuzu ve salçayı ekleyip karıştırın. Suyu ilave edin, su kaynamaya başladığında mercimeyi ekleyin, mercimek yarı yarıya piştiğinde, nohutu, fasulyeyi ve iri parçalar halinde kurutulmuş ebegümeciyi ilave edin, bir taşım kaynatıp, tencereyi ateşin üzerinden indirin, sıcak servis yapın.

    Afiyet Olsun
#31.01.2008 10:25 0 0 0
  • ebegümecinin faydalı bir bitki oldugunu biliyorum fakat çorbasını hiç yemedim.eline saglık sindy.
#31.01.2008 16:33 0 0 0
  • harika olur bu çorba ya çok saol sindy
#12.02.2008 07:17 0 0 0
  • aynen wampir ebegümeci çok güzel oluyor ellerine saglık sindy abla
#13.02.2008 08:13 0 0 0