malzemeler

Yarım kg tel kadayıf
100 gr pastırma
2 su bardağı rende kaşar
2 adet yumurta
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
Az tuz

tarifi

Tereyağı eritilir, ılıtılır. Kadayıfın üzerine dökülür ve yedirilir. Yarısı yağlanmış fırın kabına bastırarak yerleştirilir. Üzerine pastırma dilimleri yerleştirilir, kaşar serpilir. Kalan kadayıf bastırarak yerleştirilir. Bir kabın içinde yumurta, süt ve tuz çırpılır. Böreğin üzerine gezdirilir. 1 saat buzdolabında bekletilir. Önceden ısıtılmış 190 derce fırında kızrana kadar pişirilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1054
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 31.01.2008 17:41
tel kadayıflı pastırma degişik bir tarif.emegine saglık sindy.
Grace Tarih: 31.01.2008 12:11
:78:hımm pastırma var ellerine sağlık Sindycim