Malzemeler

1 kg kemiksiz beyaz et
2 adet soğan
2 adet tatlı sivribiber
2 adet havuç
Kırmızıbiber
Patates nişastası

Sos için:

1 kaşık salça,
1 kaşık şeker,
1 kaşık sirke,
1 limon suyu,
1-2 bardak su

tarifi

Etler kuş başı doğranıp patates nişastasına bu-lanarak sıvı yağda kızartılır. Kızaran etler beş dakika soğumaya bırakılır ve ardından bir kez daha kızartılır. Salça, limon suyu, sirke, şeker ve sudan oluşan sos hazırlanır. Sebzeler doğranarak diri kalacak kıvamda kızartılır ve sosa Satılır. Son zamanlarda bu sos marketlerde de hazır olarak bulunmakta. Son olarak tavuk eti sosa eklenir. Kıvam elde etmek için sosa biraz patates nişastası katılarak pişirme işlemine devam edilir. Yemek susamla süslenerek servis yapılır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1168
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 17:02
güzell olmuşş sindyy
SU-PERISI Tarih: 31.01.2008 18:16
emegine saglık sindy.