Malzemeler:

# 400 gr dana kuşbaşı
# 20 kestane
# 2 havuç
# 8-10 arpacık soğan
# 10 diş sarımsak
# 1 çorba kaşığı kişniş tohumu
# 3 defneyaprağı
# 1 çorba kaşığı kuşüzümü
# 1 tatlı kaşığı tozşeker
# 1 çorba kaşığı sirke
# 5-6 sivribiber
# 1 çorba kaşığı nar ekşisi
# 1 su bardağı su
# 30 gr margarin
# 2 dal maydanoz
# Tuz

Hazırlanışı:

* Soğan ve sarımsakları soyun. Sarımsak, soğan, kişniş, defne yaprakları, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi bir kâsede karıştırın. Eti karışıma ilave edip üzerini streç folyo ile kapatıp 6 saat buzdolabında bekleterek marine edin.

* Kestanelerin üzerini çizip hafif diri kıvamda haşlayın ve kabuklarını soyun. Biberleri temizleyip iri iri doğrayın. Havuçları temizleyip dilimleyin.

* Eti güvece alın. Biber, havuç, nar ekşisi ve suyunu üzerine ilave edin. Margarini küp küp doğrayıp serpiştirin. Üzerini alüminyum folyo ile örtüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp kestaneleri ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. Maydanozu kıyıp üzerine serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 619
favori
like
share
nalus Tarih: 12.11.2008 00:05
[COLOR="Pink"]Emeğinize sağlık, teşekkür ederim.
samican Tarih: 28.06.2008 20:56
GÜZELMİŞ:::
SU-PERISI Tarih: 31.01.2008 18:20
içinde kestane olan tüm yemekleri severim.saol sindy.