MALZEMELER:
100 Gr.Tereyağı veya margarin
130 Gr.Toz şeker
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Yumurta
1 Şişe tereyağı-vanilya aroması
1 Fiske tuz
2 Yemek kaşığı süt
300 Gr. Un

ÜZERİ İÇİN:

40 Gr. Bitter çikolata
40 Gr. Beyaz çikolata
Marmelat (İsteğe bağlı)
Öğütülmüş fındık veya Antep fıstığı

HAZIRLANIŞI:

Oda sıcaklığındaki margarini çırpma kabına koyun ve köpüklü bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpın.

Şekeri, vanilyayı, kabartma tozunu, yumurtayı, tereyağı-vanilya aromasını, tuzu ve sütü ilave edip hepsi iyice karışana kadar yüksek hızda çırpın.Daha sonra mikserin ayarını düşürüp unu yavaş yavaş ilave edin.Homojen bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun.

Hamuru folyonun içine koyup hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirin.

Daha sonra hamurdan bir parça koparıp, kalan hamuru tekrar buzdolabına koyun.

Hamuru iki folyo arasına koyun, ve bir merdane ile hamuru istediğiniz kalınlıkta açın. Üstteki folyoyu kaldırın. Kurabiyeyi alt kurabiye için arzu ettiğiniz bir kalıp ile şekil verin. Üzeri için de altta kullandığınız aynı kalıp ile kestikten sonra ortasını daha küçük şekilli bir kalıp ile keserek çıkarın. (Eğer küçük bir kalıbınız yoksa, bunun için temiz bir ruj kapağı veya benzer şekillerdeki kapakları kullanabilirsiniz) Dilerseniz hamurun bir kısmına kakao ekleyip farklı şekiller elde edebilirsiniz.Soğuk fırın tepsisinin üzerine fırın kağıdı koyun.

Kurabiyeleri 160 derece (önceden ısıtılmış) fırında orta bölmede yaklaşık 10-15 dakika kenarları açık kahve bir renk alıncaya kadar pişiririn. Kurabiyeleri tepside soğutun.

Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı alt kurabiyeye eşit olarak yayın, daha sonra ortası çıkarılmış diğer kurabiyeyi birbirine yapıştırın. Kenarlarını kürdan yardımı ile şekillendirdikten sonra öğütülmüş fındık veya Antep fıstığı ile süsleyin. Aynı metodu beyaz çikolata ve marmelat ile uygulayabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 415
favori
like
share
Sindy Tarih: 01.02.2008 15:19
cok guzel gorunuyolar ellerine saglik SU-PERISI