1.Isıtılmış unun ortasında havuz açın. Mayayı ve şekeri ılık suyun yarısı ile eritin ve havuzun içine dökün. Üzerine biraz un serpin. Kabın üstünü kapatın ve 20 dakika kabarmaya bırakın.
2.Kalan suya, tuz ve zeytinyağı ilave edin. Hamur top halini alıncaya kadar yoğurun. Fazla yumuşak olduğu takdirde hamura biraz un katın ve tekrar yoğurun.
3.Hamuru örtün, 20 dakika kabarmaya bırakın, hacmi 2 misline çıkınca hamur hazır demektir.
4.Hamuru unlu zemin üstünde tekrar yoğurun ve porsyonlara bölün. Porsyonların da üstlerini örtün. Hamur parçalarını 30-60 dakika süre ile buzdolabına kaldırın. Bu süre bittikten sonra porsyonları açabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2186
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 22:58
enteresan gerçekten ellerine saglık abla
KardeLen Tarih: 01.02.2008 19:18
Tesekkürler enteresan bir yöntem...
Ben genelde sütü.sekeri.tuzu,mayayi bir tencerede ilitiyorum ve hamur hazir olunca hava almaz bir kapta yaklasik yarim saatte inanilmaz kabariyor...

Bu yöntemide deneyecegim