Pizza hamuru nasıl kabarır?

Son güncelleme: 08.02.2008 21:58
  • 1.Isıtılmış unun ortasında havuz açın. Mayayı ve şekeri ılık suyun yarısı ile eritin ve havuzun içine dökün. Üzerine biraz un serpin. Kabın üstünü kapatın ve 20 dakika kabarmaya bırakın.
    2.Kalan suya, tuz ve zeytinyağı ilave edin. Hamur top halini alıncaya kadar yoğurun. Fazla yumuşak olduğu takdirde hamura biraz un katın ve tekrar yoğurun.
    3.Hamuru örtün, 20 dakika kabarmaya bırakın, hacmi 2 misline çıkınca hamur hazır demektir.
    4.Hamuru unlu zemin üstünde tekrar yoğurun ve porsyonlara bölün. Porsyonların da üstlerini örtün. Hamur parçalarını 30-60 dakika süre ile buzdolabına kaldırın. Bu süre bittikten sonra porsyonları açabilirsiniz.
#01.02.2008 08:59 0 0 0
  • Tesekkürler enteresan bir yöntem...
    Ben genelde sütü.sekeri.tuzu,mayayi bir tencerede ilitiyorum ve hamur hazir olunca hava almaz bir kapta yaklasik yarim saatte inanilmaz kabariyor...

    Bu yöntemide deneyecegim
#01.02.2008 18:18 0 0 0
  • enteresan gerçekten ellerine saglık abla
#08.02.2008 21:58 0 0 0