Malzemeler:

2 Su Bardağı Pirinç

3 Çorba Kaşığı Tereyağı

3 Su Bardağı Et Suyu

100 gr Kıyma

1 Diş Sarmısak

1 Soğan

1/2 Su Bardağı Dolmalık Fıstık

1 Fincan Antepfıstığı

1 Kahve Fincanı Kuru İzmir Üzümü

Tuz



Yapılışı:

Soğanı rendeleyip tuz, sarımsak ve kıyma ile köfte harcı hazırlayın ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın.Köfteleri ister tavada kızartın, ister suda haşlayın.

Üzümleri suda bekletip şişmesini sağlayın.

Antepfıstıklarını suda üç-beş dakika haşlayın ve kabuklarını soyun.

Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip biraz daha çevirin. Et suyunu köftelerle ve antepfıstığı ile birlikte pirince ekleyin. 15 dakika kadar kısık ateşte pişirken üzümleri ve tuzu ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 355
favori
like
share
Sindy Tarih: 03.02.2008 12:49
tarif icin tesekkurler Nergish
Grace Tarih: 02.02.2008 19:00
Nergish ellerine sağlıkta yaparsın artık bir Ali paşa pilavı:72:
SU-PERISI Tarih: 02.02.2008 18:57
Emegine saglık nerqish.