Malzemeler

* 10 çorba kaşığı tereyağı
* 3 adet yumurta
* 2 su bardağı fındık (ince çekilmiş)
* 1 su bardağı gül suyu
* 1 su bardağı su
* 10 kat güllaç
* 2 su bardağı süt
* 1 su bardağı toz şeker
Tarifin Detayları
Kategori : Osmanlı Mutfağı

Hazırlanma Şekli

Güllaçları birer birer gülsuyu ve su karışımı ile ıslatıp ikiye katlayın. Üzerine çekilmiş fındığı serpin. Rulo biçiminde sarın. Bütün yaprakları bu biçimde hazırlayın. Çırpılmış yumurtayı kaba koyun. Tereyağını eritin yağ kızınca rulo biçimdeki güllaçları yumurtaya bulayıp altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın havlu kağıt üzerinde yağını aldırın. Derin bir tepsiye dizin. Şekerle sütü kaynatın. Şurup hazırlayın. Kıvama gelince az soğusun. Güllaçların üstüne dükün. Şurubu çekene kadar bırakın. Güllaçlar şurubu çekince tabaklara aktarıp servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 455
favori
like
share
fundafunda Tarih: 08.02.2008 02:56
eline sağlık..güzel benziyor..
wampirella Tarih: 08.02.2008 01:12
güllaca da bayılırım sindy çok saol ya hemen yaptırıcam anneme
SU-PERISI Tarih: 01.02.2008 17:09
tarifin için saol,eline saglık sindy.