Kraliçe Pastası

Son güncelleme: 01.02.2008 16:15
  • MALZEMELER

    1 adet hazır kek
    1 paket krem şanti
    1 su bardağı süt

    Tart hamuru için:

    125 gram margarin
    2 yemek kaşığı yoğurt
    1 yumurta
    1 çay bardağı süt
    1 kabartma tozu
    1 vanilya
    12 yemek kaşığı un

    Üzeri için:

    1 su bardağı kayısı
    1 su bardağı kiraz
    1 su bardağı çilek
    2 yemek kaşığı pudra şekeri

    HAZIRLANIŞI

    1 paket krem şanti ile 1 su bardağı soğuk sütü mikserde çırpıp buzdolabında bekletin. Tartoletleri için margarini, yoğurt, yumurta, süt, kabartma tozu ve vanilya ile karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene dek un ekleyin. Hamuru 20 dakika beklettikten sonra tartolet kalıplarına incecik yayın. 180 derece fırında pembeleşinceye dek pişirin. Diğer yanda hazır keki enlemesine ikiye bölün. Kekin alt parçasının üzerine krem şanti sürün. Meyvaların yarısını 2 kaşık pudra şekeriyle karıştırın. Krem şantili kekin üzerine dizin. Kekin diğer parçasını üzerine kapatın. Üst kısmın her yanına spatula yardımıyla krem şanti sürün. Tartoletlerin içine krem şanti doldurun. Meyvaları da ilave edip kekin üzerine sıralayın.
#01.02.2008 14:20 0 0 0
  • Eline saglık çok güzel olur.
#01.02.2008 16:15 0 0 0