Malzemeler:

1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
3.5 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Su Bardağı Süt
250 gr Balkabağı
Tuz

HAZIRLANIŞI :

Derin bir kaba toz şekeri, unu, kabartma tozu ve 1 su bardağı sütü alın. Kabağı haşlayıp, ezin. Malzemeye ilave edin.
Yoğurarak hamur yapın. 1 parmak kalınlığında açın. Yuvarlak kalıplarla kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. Üzerine un eleyip servis yapın

Not: Adapazarı yöresine ait bu ekmekler krema, reçel, tereyağı gibi kahvaltılık malzemelerle ikram edilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 408
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 01.02.2008 17:26
saol sindy balkabaklı ekmegi hiç yemedim ama güzele benziyor.