Malzemeler
1 kilo karpuz kabugu
1,5 kilo toz seker
1 paket
vanilya
1 limon suyu
1 avuç sönmemis kireç kaymagi

Tarifi
Karpuz kabuklarinin yesil kisimlari soyulup atilir. Kalan beyaz kisimlar baklava dilimi seklinde kesilir ve bir gece sönmemis kirece yatirilir. Ertesi gün bol suyla yikanarak üç kez suyu degistirilmek
suretiyle onar dakika pisirilir. Üzerlerine 1,5 kilo toz seker ekilerek bir gece buzdolabinda bekletilir. Ertesi gün, üzerini örtecek kadar su konup hafif ateste koyulasana dek kaynatilir. Kivama gelince vanilya ve limon suyu eklenerek 15 dakika daha kaynatilir ve indirilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 615
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:35
paylşım için thanks
Sindy Tarih: 03.02.2008 12:02
bunuda ilk defa duyuyorum ne cok recel cesidi varmis oyle
tesekkurler SU-PERISI