Malzemeler
4 adet biftek (ince dövülmüş)
4 adet maydanoz sapı
1 adet domates
1 yemek kaşığı sıvıyağ
su
İç pilav için
1/2 su bardağı arpa şehriye
1/2 su bardağı kaynamış su
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
Patlıcan yatağı için
4 adet patlıcan
5 yemek kaşığı kaşar peynir (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı tereyağ
Hazırlanışı
Fıstıklar ve arpa şehriye sıvı yağda 3-4 dakika kavrulur.
Sapları temizlenip suda bekletilen kuş üzümleri, tarçın, tuz ve su eklenir.
Suyunu çekene kadar iç pilav beklenir.
Patlıcanlar közlenip, kabukları soyulduktan sonra tereyağ ve kaşar peynirle beraber blenderdan geçirilip püre elde edilir.
Pişen iç pilav bifteklerin uç tarafına konulup sarılır.
Sarılan biftekler açılmaması için maydanoz sapları ile bağlanır.
Biftek ruloları sıvıyağ konulan tencereye dizilir.
Üzerine rendelenmiş domates ve su gezdirilir.
İlk 2-3 dakika kapağı kapalı olarak daha sonra suyunu çekene kadar kapağı açık olarak pişirilir.
Servis yapılacağı zaman hazırlanan patlıcan püresi bir tavada ısıtılıp tabaklara konulur. Üzerine biftek yerleştirilir.