Malzemeler

1kg elma
200gr kaymak
3,5bardak su
2bardak şeker
½ limon

tarifi

Yayvan bir tencere içine suyu koyun, elmaların kabuklarını soyarak ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartıp tenceredeki suyun içine koyun. Kapağını kapatın ve kuvvetli ateş üzerinde elmalar yumuşayana kadar haşlayın. Elmalar yumuşadığı vakit tencereye şekeri ve limon suyunu ilave edin, orta ateşe geçip 15dk daha kaynatın. Zamanı dolunca soğumaya bırakın, iyice soğuyan elmaları oyuk kısımları üste gelecek şekilde servis tabağına çıkartarak oyuk kısımlarına kaymak yerleştirin ve servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 344
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 01:10
elma tatlısı harıka oluyor ya elıne saglık
refik Tarih: 03.02.2008 17:39
tarifleriniz için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 03.02.2008 14:52
bende ortadan kesmeden yapıyorum.eline saglık güzel ve hafif bir tatlı oluyor.