Malzemeler

3bardak un
250gr tereyağı
2adet yumurta
1fincan rendelenmiş kaşar peyniri
un
tuz

Tarifi

Unu eleyip ortasını açın, içine 1adet yumurta, donmuş tereyağı(bıçakla kıyın), tuz ve ılık su ile yoğurun. Hazırladığınız hamuru ıslak beze sararak buzdolabında 10dk dinlendirin. Zamanı dolunca un serptiğiniz zemine çıkartın ve büyüyebildiği kadar açın.(kalınlığı 1cm olsun) Yaptığınız yufkayı bir peçete gibi üçe katlayıp üzerine ıslak bezi tekrar örtün ve buzdolabında 20dk daha bekletin. Zamanı dolunca yufkayı açıp arasına peyniri serpin ve tekrar katlayın. Katladığınız yufkayı en son olarak ince çubuklar halinde 1parmak kalınlığında doğrayarak çubukları yağlı tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün; 170derecede kızarana kadar pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 466
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 26.04.2008 14:52
Tarifin için teşekkürler sindy.
COCO Tarih: 25.04.2008 23:33