Malzemeler
500 gr. yagli kiyma,
1 yemek kasigi d. salçasi,
1 yemek kasigi biber salçasi,
250 gr. bulgur,
250 gr. firik,
2 kg. acur,
2 bas kuru sogan,
1 bas
sarimsak,
Kirmizibiber,
karabiber,
tuz,
Yeteri kadar su.

Tarifi
Acurlar yikanir, baslari kesilir, acurun aci kismi gidene kadar oyulur (oyulurken dile degdirilerek acisina bakilir). Oyulan acurlarin içine karabiber ve tuz karisimi sürülür. Bir legen içine bulgur, firik, et, salçalar, ince dogranmis sogan ve sarimsaklar, tuz, kirmizibiber ve karabiber konarak biraz yogurulur. Hazirlanan bu iç, acurlarin içine yarisini biraz geçecek sekilde doldurulur. Önceden kesilmis acur baslari ile doldurulmus acurlarin agzi kapatilarak tencereye dizilir. Dolmanin yüzüne çikacak kadar su konur. Suyuna bir parça tuz atilir ve ocaga konur. Kaynamaya basladiginda ocak kisilir; dolma kisik ateste pisirilir. Servise sunulur

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 412
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 22:08
elinee sağlıkk
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 22:07
SAOLLL TSK
Sindy Tarih: 06.02.2008 11:07
tarif icin tesekkurler SU-PERISI