Malzemler

2 kilo ufak boy patlican

2 tane dolmalik kirmizi biber

2 bas sarmisak

2 su bardagi ceviz

sivi yag

tuz

Yapilisi

once patlicanlari baslarindan kesin yesil yerlerini saplarini ayirin ve bir tencereye su koyun biraz tuz ilave edin kaynamaya birakin yikanmis ve ayiklanmis patlicanlari bu suyun icersinde bes dakika kaynatin ve cikarttin bir suzgecin icersine koyun tum patlicanlari ayni islemi yaptiktan sonra suz gecteki patlicanlara buyuk bir tencere su doldurup uzerine oturdtun ve sabaha kadar bu sekilde lavobanin icersinde suyunun akmasini saglayin..

ertesi gunu sabah kalktiginizda bunlarin gobeklerinden bicak ile sadece biraz cizin fazla kesmeyin bastan sona kadar derin bir cizik atin ve baska bir yerde sarmisaklari ayiklayin biberleri ayiklayin ve cevizleri hepsini blender yani mixseri nizin icine koyun ve bunlari iyicene kucuk olana kadar mixserde gecirin yanliz dikkat edin cok toz olmasin cevizin iriligi dise gelicek kadar olmali bu karisimi patlicanlara doldurun kavonozun icine sira halinde yerlestirin siki bir sekilde ta basa kadar bu islemi yapin ve bittikten sonra kavonozunuzu rets cevirin derinde bir tepsinin icersine ve birakin bu sekilde 3 saat kadar tum suyu suzuldukten sonra uzerine sivi yag ile doldurun ve tuzunu ilave edinve kapagini kapatin birakin 10 gun yada 15 gun sonra hazir yemege yumurtanin yaninda yemeklerin yaninda cikartip yada meze olarak meze sofrasinda cikartta bilirsiniz afiyet olsun..

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 488
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 27.04.2008 19:40
sağoll tşk
SU-PERISI Tarih: 07.02.2008 01:28
çok güzel bir tarif.eline saglık sindy.