Malzemeler

700 gr bonfile
200 gr mantar
2,5 çay bardağı krema
1 fincan beyaz şarap
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 soğan
Tuz, karabiber

tarifi

Bonfilenin fazla yağlarını ve sinirli kısımlarını temizledikten sonra sekiz eşit parçaya (kişi başına iki adet) kesip iyice inceltin. Mantarları bol suyla iyice yıkadıktan sonra süzüp fındık büyüklüğünde parçalara doğrayın. Soğanı soyup çok ince kıyın. Etleri, tavada iyice kızdırdığınız sıvı yağa atarak kızartın. Buradan başka bir kaba alıp ılık olarak kalmasını sağlayın. Tavaya soğanları atıp pembeleşene kadar kavurun ve mantarları ilave edip bir dakika pişirin. Ardından beyaz şarap ekleyin ve çektirin. Son olarak kremayı ilave edip bir dakika kaynatın ve tuz, karabiber ilave edin. Bonfileleri servis tabağına alın ve etrafına garnitür olarak soğanlı patates veya vişi usulü havuç vererek üzerine sos dökün. Sıcak olarak servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 4319
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 07.02.2008 12:51
tarif için teşekkürler sindy:3:
Nerqish Tarih: 05.02.2008 10:32
[COLOR="SlateGray"]Eline saglik sindy bide su et i yiyebilsem beyaz et tercihimdir