Malzemeler
1 kg yesil dolgu kokteyl zeytin
750 gr toz seker
1 Adet portakal kabugu
3-4 tane
karanfil
1/2 limon suyu
1/2 su bardagi su

Tarifi
Salamurada islendikten sonra çekirdegi alinip satisa sunulan dolgu kokteyl zeytinlerden bir kavanoz aliniz. Zeytinleri çikarip, kirmamaya özen göstererek içini bosaltiniz. Bir tencere içinde zeytinleri sicak su ile haslayiniz. Bir baska tencere içinde,sekeri 1/2 su bardagi su ile kaynatiniz. Elma soyar gibi soydugunuz portakalin kabuklarini ve karanfilleri ekleyiniz. Ince köpük kaynamaya baslayinca önceden süzüp kuruladiginiz zeytinleri katiniz ve limon suyunu dökünüz. Kivamina bakarak 12-15 dakika daha kaynatiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 558
favori
like
share
Yabangülüm Tarih: 07.07.2008 15:43
Emeklerine sağlık teşekkürler
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:32
paylşım için thanks
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 17:37
sağol eline sağlık
COCO Tarih: 14.04.2008 22:24
Bende ilk defa duyuyorum.
Nerqish Tarih: 05.02.2008 10:38
[COLOR="SlateGray"]Zeytin receli ilk kez duyuyorum ellerine saglik