Buharda Türlü

Son güncelleme: 14.02.2008 23:30
  • Malzemeler

    2 adet kabak
    2 adet havuç
    15 adet taze fasulye
    10 adet mantar
    2 adet domates
    2 adet patates
    4 adet sivri biber
    1 adet soğan
    3 dişsarmısak
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz, karabiber


    Yemeğin Tarifi

    Kabak, patates, fasulye, sivri biber, domates, soğan ve havuçları iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Mantarları limonlu suda bekletin. Sarımsakları soyup, bütün bırakın.
    Hazırladığınız sebzeleri tuz ve karabiberle karıştırdıktan sonra bambu buhar sepetlerine koyun. Sepetleri üst üste koyup, kapağını kapattıktan sonra yarısına kadar su dolu tencerenin üzerine yerleştirin.
    Orta ateşte fasulye yumuşayana kadar pişirin. (Buharda pişirmede, sebzelerin fazla yumuşamadan hafif kıtır kalarak pişirilmesine dikkat edin)
    Pişen sebzeleri,büyük bir kaseye alın üzerine zeytinyağı gezdirin ve sebzeleri ezmeden hafifçe karıştırın. Buharda türlüyü sıcak olarak servis yapın. Çiğ yağ tadını sevmiyorsanız, sebzeleri bir tavada kızdırdığınız zeytinyağında 1 dakika sote edebilirsiniz.
#05.02.2008 09:25 0 0 0
  • emegine saglık nerqish.
#06.02.2008 13:46 0 0 0
  • bayilirim sebzesi cok olan yemeklere, ellerine saglik Nergis
#11.02.2008 10:42 0 0 0
  • güzel bir tarife benziyor teşekkürler nergish ablacım
#14.02.2008 23:30 0 0 0