Malzemeler

1 Kg Mandalina
1.5 Kg Toz Şeker
2 Su Bardağı Mandalina Suyu
1 Limon Suyu

Yemeğin Tarifi

Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin.
Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun. Kalan şekeri de üzerine dökerek buzdolabında 1 gece bekletin.
Karışıma mandalina suyunu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
Hazırladığınız reçel soğuyunca kavanoza doldurup ağzını tülbentle kapatın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 530
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:35
paylşım için thanks
Sindy Tarih: 11.02.2008 11:37
ellerine saglik Nergis
SU-PERISI Tarih: 06.02.2008 01:28
Eline saglık nreqish.çok güzel kokusu olur.