malzemeler

800 gram un
500 gram eritilmiş margarin
3 adet yumurta
250 gram nişasta
800 gram öğütülmüş fıstık içi
1 çay kaşığı limon suyu
10 gram tuz
şerbeti için:
5 su bardağı su
1,5 kilo tozşeker

Yapılışı

1,5 kilo tozşekeri 5 su bardağı su ile karıştırın. Şurup kıvamına gelene dek kaynatın.

Hamuru için unu, 3 adet yumurtayı, 1 çay kaşığı eritilmiş margarini, 1 çay kaşığı limon suyunu, tuzu ve 1 su bardağı suyu karıştırın. iyice yoğurun. 6 eşit parçaya ayırın.Üzerine nemli bir bez örtün ve 10 dakika kadar dinlendirin.

Hamur parçalarının her birini, düz bir zeminde olabildiğince ince açın. Yufkaları açarken üzerlerine nişasta serpin. Açtığınız yufkaları 20-30 cmlik dikdörtgenler halinde kesin. Bir yandan tepsiyi hafifçe yağlayın.Üst üste dizdiğiniz yufkaların arasına bol miktarda fıstık içi atın.

Fıstıklanmış yufkaları kurşun kalem kalınlığındaki bir oklavaya sarın. Oklavanın iki tarafından sıkıştırarak büzün.Tepsi içine sıyırarak yerleştirin. Daha sonra tepsi içindeki dürümleri 3 cmlik dilimlere ayırın. Eritilmiş kalan margarini dürümlerin üzerine dökün. Kalan fazla yağı tepsiyi eğerek dökün.

Tepsinin üzerine yağlı kağıt örtün. Önceden ısıttığınız 160 dereceli fırında 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkardıktan 3 dakika kadar sonra kaynar şerbeti dökün.Şerbeti çekene kadar bekleyin. Servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 475
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 01:07
anlasam bu ıslerden yapardım yerdık su-perısı abla ama anlamamkı tarıfını aldım annem yaparsa tadına bakıcam saolasın
SU-PERISI Tarih: 06.02.2008 14:30
ah yemesi nede güzel olur sindy.emegine saglık.