Lazanya Böreği

Son güncelleme: 06.02.2008 13:56
  • Malzemeler:

    Bir kutu düz lazanya (dikdörtgen)
    2-3 yemek kaşığı tereyağı
    250 gr kıyma
    1 baş soğan
    1 adet defne yaprağı
    Bir tutam kekik, nane, karabiber
    Yeteri kadar tuz
    1 yemek kaşığı salça
    1 adet yumurta sarısı

    HAZIRLANIŞI :

    Soğanı yemeklik doğrayın. Kıyma ile beraber kavurun, 1 yemek kaşığı yağ, salça, nane, karabiber, kekik ilave edip bir iki defa karıştırdıktan sonra ocaktan indirin.
    Lazanyaları haşlayıp yağlayın. İçine kıymalı iç koyarak başlarını koparıp rulo şeklinde serin. Fırın tepsisine yerleştirin. Haşlama suyundan 1 su bardağı su koyarak tepsinin ağzını alüminyum folyo ile kapatın.
    Orta ısılı fırında börekler yarı suyunu çekene kadar demleyin. Fırından alıp böreklere yumurta sarısı sürün. Tekrar fırına koyun.
    Börekler kızarınca çıkarıp sıcak olarak servise sunun.
#06.02.2008 09:25 0 0 0
  • eline saglık sindy.sıcagıyle yemesi ne güzel olur.
#06.02.2008 13:56 0 0 0