Malzemeler:

4-5 orta boy havuç
1-2 iri diş sarımsak
Yaklaşık 3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez
Zeytinyağı
Tuz

HAZIRLANIŞI :

Havuçlar güzelce yıkanıp soyulduktan sonra rendelenir. Rendelenen havuçlar 1 çorba kaşığı zeytinyağının kızdırıldığı tavada sotelenir. Pişirilirken bir miktar da tuz eklenir. Havuçların rengi değiştikten sonra havuç tadı daha baskın gelecek kadar sarımsaklı yoğurt eklenir. (yoğurtta tam ölçüye uyulma zorunluluğu yoktur, çok yoğurtlu olmaması gerekir. Göz kararı ekleyin) Üzerine de mayonezi ekleyip, güzelce karıştırın. Siyah zeytin ile süsleyip meze tabağında soğuk servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 639
favori
like
share
wampirella Tarih: 09.02.2008 12:37
havucu severim ellerine saglık sindy
SU-PERISI Tarih: 07.02.2008 12:36
havuçlu ezmeye bayılırım sindy, teşekkürler:3: