Malzemeler:

750 gr Dana Ciğeri (ince dilimleıımiş)
3 Çorba Kaşığı Limon Suyu
90 gr (6 çorba kaşığı) Tereyağ
2 Orta Boy Soğan (dilimlenmiş)
2 Diş Sarmısak (dövülmüş)
500 gr Domates (kabuğu soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış)
4 Orta Boy Mantar (temizlenmiş ve dilimlenmiş)
1 Tatlı Kaşığı Kekik
4 Çorba Kaşığı Un (içine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber karıştırılmış)

HAZIRLANIŞI :

Davetlerinizde çok beğenilecek olan mantarlı ciğeri patates ve taze sebze ile servis edebilirsiniz.
Ciğer dilimlerine limon suyunu serpip arasıra üstlerine bastırarak 30 dakika bekletiniz. Bu arada büyük bir tavada tereyağının 1/3'ünü eritip, köpüğü kaybolunca, soğan ve sarmısağı katınız. 5-7 dakika, soğanlar pembeleşene kadar karıştırarak kızartınız.
Domates ve mantarlarla kekiğİ de tavaya koyup 3-5 dakika kadar karıştırarak pişiriniz. Ateşi kıstıktan sonra tavanın ağzını kapayıp, sosu 30 dakika pişiriniz.
Ciğer dilimlerini bir peçete ile kurulayıp un-tuz-biber karışımına bulayınız (unun fazlasını silkerek atınız).
Bir başka büyük tavada, kalan tereyağı eritiniz. Köpüğü kaybolunca, ciğerlerin birkaç dilimini atıp her iki yüzlerini 2-3'er dakika kızarttıktan sonra, delikli kepçeyle ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak tutunuz. Bütün ciğerler kızartılıp bir servis tabağına dizildikten sonra, üstlerine sosu dökerek servis ediniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 666
favori
like
share
COCO Tarih: 07.11.2008 23:17
Paylasima tesekkürler sindy.
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:00
tşk güzelmiş paylaşım için saol
SU-PERISI Tarih: 10.02.2008 03:09
güzel tarifin için saol sindy.