Malzemeler:

250 gr. hamsi
2 adet iri patates
2 adet yumurta
1 tutam dereotu
1 su bardağı un
Sıvı yağ (Zeytinyağı olabilir)
Tuz , Karabiber

HAZIRLANIŞI :

Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın, yıkayıp durulayın. İkiye ayırıp her iki tarafını tuzlayın ve her filetoyu tekrar ikiye bölün.
Patatesleri soyup ince rendeleyin, sıkıp suyunu çıkarın. Rendelenmiş patatesleri bir kaba alin ve önce yumurtaları ilave edip iyice karıştırın. Sonra sırası ile unu, ince kıyılmış dereotunu, hamsiyi, tuz ve karabiberi ilave edip tekrar karıştırın.
Tavada sıvı yağı iyice kızdırın. Çorba kaşığı ile karışımı yağa dökün ve mümkün olduğu kadar yassılaştırın. Bir yüzü kızardıktan sonra diğer yüzünü çevirerek kızartın. Bu işlemi karışımın tamamı bitene kadar tekrarlayın.
Kızarmış mücverleri kağıt havlu serilmiş servis tabağına alın. Sıcak servis yapın.
Not: Daha hafif olmasını istiyorsanız, karışımın tamamını yağlanmış tepsiye döküp 180oC’a ısıtılmış fırında da pişirebilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 477
favori
like
share
kaziiim Tarih: 11.08.2008 13:22
Süper bir lezzet.
by_cyber Tarih: 07.07.2008 16:16
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
refik Tarih: 24.02.2008 20:36
paylaşımların için teşekkürler
Altazar Tarih: 19.02.2008 00:19
Ellerine sağlık. Yemiş kadar olduk. :72:
SU-PERISI Tarih: 06.02.2008 15:06
Emegine saglık sindy.