Malzemeler:

1 adet pişmeye hazır tavuk, yaklaşık 2 kg.
1 diş sarımsak, bir tutam tuzla ezilmiş
2 yemek kaşığı doğranmış taze nane
1 yemek kaşığı kimyon
2 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı toz acı kırmızı biber
1/2 çay kaşığı zerdeçal
500 gr yoğurt
Pilav, servis için
Taze nane, süslemek için

HAZIRLANIŞI :

Tavuğu yıkayıp iyice kurulayın. Tavuğu alacak büyüklükte bir kabın içine yerleştirin.
Yoğurdun 150 gr ını bir kenara ayırın. Kalan malzemenin tümünü bir kapta karıştırın. Karışımı tavuğun üstüne dökün ve en az 8 saat buzdolabında marine edin. Zaman zaman Marinatı kaşıkla tavuğun üzerinde gezdirin.
Ertesi gün fırını 190 C'ye ısıtın. Tavuğu bir güveç kabına koyup (Aşçının önerisine bakın) üstüne marinattan dökün. Güveci kapatıp tavuğu 1,5-2 saat fırında kızartın. (Tavuğa bir şiş veya çatal batırıldığında berrak bir su akmalı) Kızartma süreci boyunca tavuğun üzerine ara sıra marinattan sürün.
Tavuğu güveç kabından çıkartıp sıcak tutun. Kabın içindeki suları bir tencereye dökün. Geri kalan yoğurda da ekleyip hızlıca çırpın.
Eğer pilav ile sunuyorsanız, tavuğu pilavın üstüne koyup, üzerine yoğurt sosunu gezdirin. Naneyle süsleyip sunun.
AŞÇININ ÖNERİSİ: Güveciniz varsa bu tarif için ideal Tavuğu güvece koyup üzerine marinatı döktükten sonra üstünü kapatıp soğuk fırına koyun. Fırını 220 C'ye ayarlayın. Tavuğu güveçte bir buçuk saat kızartın.
DİKKAT: Yoğurt sosunu sakın kaynatmayın aksi takdirde kesilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 600
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 19:36
teşekkürler paylaşım için
by_KaRizMa Tarih: 08.03.2008 15:05
tesekurler eline salik
SU-PERISI Tarih: 07.02.2008 12:43
güzele benziyor emeğine sağlık sindy teşekkürler