Malzemeler:

1 orta boy lahana veya demet kara lahana
1 su bardağı mercimek
1 adet soğan
1 kahve fincanı ince bulgur
Yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 fincan sıvı yağ.
Yeteri kadar tuz
Sos için:
2 diş sarmısak
1 yemek kaşğı salça
2 su bardağı su
1 fincan zeytinyağı

HAZIRLANIŞI :

Sıcak suda lahanaları haşlayın. Haşlanmış mercimek, ince kıyılmış soğan, maydanoz, bulgur, nane, karabiber, tuz ve sıvı yağı karıştırın. Uzunca kesilmiş lahanaların kenarına iç malzemeden koyarak muska şeklinde sarın.
Tencereye sıkıca yerleştirin. Üzerine sarımsak, salça, 2 su bardağı su, sıvı yağ karışımını döktükten sonra, yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak veya soğuk servise sunun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 402
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:55
SAOLLL TSK
merdo Tarih: 21.03.2008 15:48
Teşekkürler güzel tarif etmişsiniz...
SuGa Tarih: 12.03.2008 23:16
güzeL tarif deisik bisey
tsk Sindy
anneme söLeyim yarin yapsin
by_KaRizMa Tarih: 12.03.2008 22:17
eline salik kardes
SU-PERISI Tarih: 07.02.2008 12:57
güzel tarifin için saol sindy