Fb'li Yazarın Düştügü Durum

Son güncelleme: 18.02.2008 16:40
  • 03 Şubat 2008 tarihli yazısı (Dikkat fb - GALATASARAY maçı öncesi)

    ''Fener Farklı Yener...''

    Bir yandan Lincoln, Nonda, Linderoth, Hakan Balta, Hasan Şaş, Okan, Mehmet Güven gibi çok önemli futbolcularından yoksun bir Galatasaray, diğer yandan Deniz dışında eksiği bulunmayan, tam kadro bir Fenerbahçe.

    G.Saray'ın, ezeli rakibi Fenerbahçe'ye karşı sadece kupa maçlarında üstünlüğü var. Diğer yandan Kadıköy'de 7 yıldır galibiyet yüzü görememiş. G.Saray'da yeniden yapılanma süreci yaşanıyor. Bir çok oyuncu gönderildi, yada kiralandı. Takımın neredeyse yarısı sakat. G.Saray'ın, bu akşamki dev maçta ezeli rakibi Fenerbahçe'ye karşı sadece 2 avantajı var. Kupada ki üstünlüğü ve takım içinde yaşanan forma savaşları.

    Fenerbahçe, Şamapiyonlar Ligi'nde, hem de Türkcell Süper lig'te başarılı sonuçlar alarak son haftalarda çok önemli çıkış yakaladı. G.saray ile aralarında ki resmi maçlarda ezici üstünlüğe sahip. Takımda önemli eksik yok. Üstelik karşılaşma Şükrü Saraçoğlu'nda. Bütün bunları ve istatistikleri topladığımızda, maçın favorisi hiç tartışmasız Fenerbahçe.

    Fenerbahçe, G.Saray'ı Kadıköy'de yenerse, bu doğal karşılanacak ve geçmişteki galibiyetler serisine bir yenisi daha eklenecek. Eğer, Fenerbahçe nasıl olsa favoriyim, zaten rakip eksik diyerek işi hafife alıp rehavete sürüklenirse, karşılaşma büyük bir hezimetle sonuçlanır. G.Saray, bunca eksiğine rağmen Kadıköy'de rövanş için iyi bir sonuç çıkarırsa, bu çok büyük sürpriz olur.

    Açıkçası, Alex'in performansının, Fenerbahçe'nin alacağı sonuca, olumlu yada olumsuz yönde çok büyük etki edeceğine inanıyorum. Futbol sürprizlere gebedir ama, Fenerbahçe'nin gücü ve futbolcularının inancı, bu akşam her hangi bir süprize meydan vermeyecek düzeyde.

    Ben her iki takımın derbiye yakışan bir şekilde açık futbol sergileyeceklerine inanıyorum. Diğer inancım o dur ki, Fenerbahçe, ezeli rakibi G.Saray'ı farklı bir skorla yenecek ve işi kadıköy'de bitirecek.

    Maçtan hemen sonra buluşmak üzere...

    Yazısı bu şekilde .. Olur yahu adamın görüşü bu !

    Ama önemli nokta bazen bu adam 1 hafta, 10 gün süre ile yeni yazı yazmazken bakın gün içinde ikinci yazsını yamış .. Alelacele,neden acaba ? : - )

    Beraberlik G.S İçin Büyük Başarı!

    G.Saray'ın, geçmişte ezici mağlubiyetler aldığı ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında elde ettiği beraberlik bana göre büyük bir başarıdır.

    Hele bir de yenseydi, büyük bir sürprize imza atmış olacaktı.Bunu sadece ben değil, tüm futbol yorumcuları ve ***** şirketleri söylüyor.

    Baştan söyleyeyim; Fenerbahçe camiası, G.Saray karşısında, üstelik Şükrü Saraçoğlu'nda böylesine bir futbola ve skora hiç alışık değil.

    Maça gelince;

    Fenerbahçe 90 dakika boyunca 4 kişi eksik oynadı. Derbinin kilit adamı olması gereken Alex'in isteksiz ve nazlı futbolu, seyredenleri çileden çıkardı. Deivid, Aurelio ve Uğur Boral ise sahada hiç yoktu. Gökhan'ın ilk zamanlarında ki ferformansını özledik. Kanatlar hiç çalışmadı. Bu güne kadar derbilerin efendisi olan Zico, G.Saray maçında sınıfta kaldı. Açıkçası ben bu maçta Fenerbahçe'nin Kezman ve Semih'le birlikte çift forvet oynamasını bekliyordum. Ama Zico, (sonuç itibarıyla) böylesine önemli karşılaşmayı, sıradan bir lig maçı gibi gördü. Aynı sistem ve aynı kadroyu tercih etti.

    Daha önceki yazımda, Fenerbahçe rakibi küçümser ve rehavete kapılırsa istediği sonucu alamaz demiştim. Aslında rakibi ciddiye aldı ama, bu sefer futbolcularda kondüsyon eksikliği vardı. Buna görevini yapmayan oyuncularının çokluğu da eklenince, Fenerbahçe oyunu rakip sadaha kabul ettiremedi. Hücümda çoğalamadı, kanatları kullanamadı. G.Saraylı futbolcular, rakiplerine oranla maça daha iyi konsantre olmuşlar. Hırs ve mücadeleye, birde sertliği ekleyerek, Fenerbahçe'ye rahat futbol oynatmadılar. 90 dakika boyunca sadece Alex'in ceza alanı içinde kaleye bir şutu vardı. O da savunmadan döndü. Bunun dışında Fenerbahçe, rakip kalede gol pozisyonu bulamadı, kaleye doğru düzgün şut bile çekemedi.
    G.Saray Ümit Karan ve Hakan Şükür çift forvetiyle başlamasına rağmen, hedefinde beraberlik vardı. Ancak, dirençsiz ve kötü futbol sergileyen bir rakip görünce, kontra ataklarla sık sık gol aradılar. 2-3 net gol poizyonunu değerlendiremediler.

    Servet Çetin'in Semih'e yaptığı faul tam anlamıyla katliam gibiydi. 10 sene futbol oynamış biri olarak, o dakikada Semih'in dizinde bir dönme olabileceğini düşündüm. Dikkat edin, Servet top yerine dengesiz bir şekilde dozer gibi hep rakibe dalıyor. Ekmeğini futbolla kazananlara yazık, günah değil mi? Puan için, tur için değer mi?

    Fenerbahçe adına maçın yıldızı bana göre Selçuk'tu. Tüm kritik topları iyi bir zamanlamayla kesen Selçuk, hem defansif, hem de ofansif anlamda takımına büyük katkılar sağladı. Lugano çenesini tutmasını bir türlü öğrenemedi. Hakeme rağmen her pozisyonda itiraz edilemeyeceğini, kırmızı kartla öğrenmiş oldu. Bu futbolcuya mutlaka gereken ikazlar yapılmalı, gerekirse para cezası verilmeli.

    Beraberlik, Fenerbahçe'nin, kupa maçlarında ezeli rakibi G.Saray'a ezici üstünlük sağlayamamadığını belgeleyen istatistikleri yine haklı çıkardı.

    Maçın hakemi Fırat Aydınus verdiği yerinde kararlarla derbini hakkını vermiştir.

    G.Saray'ın daha çok gol pozisyonu bulması, daha baskılı oynaması tamamen Fenerbahçe'nin kötü gününde olmasından kaynaklandı. İyi gününde bir Alex olsaydı, Fenerbahçe sert oynayan ve futbolu kilitleyen rekibinin direncini kırar ve farklı bir galibiyet alırdı. Burada Alex'in Fenerbahçe için ne kadar önemli bir futbolcu olduğuda ortaya çıkmış oldu. Ancak bu da bir handikap değil mi? Çağdaş futbol anlayışında koskoca bir takımın başarısının bir futbolcuya endeksli olması kabul edilemez.

    Her şeye rağmen G.Saray'ın hakkını vermek, mücadelelerini alkışlamak gerekir. Her ne kadar Kadıköy'de 7 yıldır galibiyet yüzü göremeselerde, Fenerbahçe'den 2-0, 4-0 ve 6-0'lık gibi tarihi yenilgilerden sonra, elde ettikleri beraberlikle sevince gark olmalarını, zafer çığlıkları atmalarını çok görmemek lazım. Ha bir de Fener'den ilk defa gol yemediler.

    Sonuç olarak Fenerbahçe, futbolseverlerin derbi heyecanını ilk maçta sona erdirmeyerek, Ali Sami Yen'de ki rövanşa taşımış oldu.

    Şu adamın yazdıklarını okuyup da gülmemek elden degil, bana göre piyasanın en komik yazarlarından biri, rahat ilk 3'e girer.

    Sormak lazım .. Neden 3-5 saat önce yazdıgı yazıyı, kaldırarak yeni bir yazı yazma geregi hissetmiş ? Fark atar dedigi fbnin bu akşam Galatasaray karşısında aciz duruma düşmesi olabilir mi ? Bence olur : - )
#07.02.2008 11:54 0 0 0


  • ben gülüyorum sparky
#07.02.2008 11:59 0 0 0
  • Bu Adama Ne Demek LaSım BiLmiyom Ki : )))


    Bu Arada,

    Bu Yazarın Adı Metin GiRGiN... DiLeyen Arar GooqLe 'den OrjinaLLerine Bakar...
#07.02.2008 12:07 0 0 0
  • osman tanburacı "Bu maçta herşey olur, tek bişey olmaz FENERBAHÇE yenemez" demişi...

    bi benzeri.. :D onun her yazısını forumlarında paylaşanlara saygılar!

    olur böyle vakalar... okanoo28 yakalar :D
#08.02.2008 08:00 0 0 0
  • yalnız hala beraberliğin zafer sahoşluğu içerisindesiniz :D bu haftaki maç için rehavet oluşturmasın bu :D

    FENERBAHÇE ile berabere kaldık, biz artık her takımı yenebilecek güçteyiz falan der sizinkiler :D
#08.02.2008 08:03 0 0 0
  • @okanoo28 adlı üyeden alıntı:
    yalnız hala beraberliğin zafer sahoşluğu içerisindesiniz :D bu haftaki maç için rehavet oluşturmasın bu :D

    FENERBAHÇE ile berabere kaldık, biz artık her takımı yenebilecek güçteyiz falan der sizinkiler :D
    Orijinali Göster...


    Sen kendini öyLe kandırmaya Devam et..unutmadık Daha.
    İnter'i yenince CL kupası ßizim dediğiniz qünLeri..
#08.02.2008 17:44 0 0 0
  • @okanoo28 adlı üyeden alıntı:
    yalnız hala beraberliğin zafer sahoşluğu içerisindesiniz :D bu haftaki maç için rehavet oluşturmasın bu :D

    FENERBAHÇE ile berabere kaldık, biz artık her takımı yenebilecek güçteyiz falan der sizinkiler :D
    Orijinali Göster...



    Ya 11 kisi olsaydik.
#09.02.2008 00:04 0 0 0
  • @sparky adlı üyeden alıntı:
    [alinti=#2394040]okanoo28[/alinti]

    Sen kendini öyLe kandırmaya Devam et..unutmadık Daha.
    İnter'i yenince CL kupası ßizim dediğiniz qünLeri..
    Orijinali Göster...
    Sen kendini öyLe kandırmaya Devam et..unutmadık Daha.
    İnter'i yenince CL kupası ßizim dediğiniz qünLeri..

    şimdi FB-6s maçı ile İnter' in bilmem kimin ne alakası var :D

    alakaya maydonoz volume 2 mi olmak istiyon lem :D
#12.02.2008 16:51 0 0 0
  • @GS2004 adlı üyeden alıntı:
    [alinti=#2394040]okanoo28[/alinti]


    Ya 11 kisi olsaydik.
    Orijinali Göster...


    Ya 11 kisi olsaydik.

    15 kişimiydiniz ?
#12.02.2008 16:52 0 0 0
#13.02.2008 12:33 0 0 0
  • Alakaya Maydonoz ben bunu sevdim
#18.02.2008 16:40 0 0 0