Malzemeler
4 adet yumurta
400 gr. tulum peyniri
60 gr. tereyağı
Yeterince tuz,karabiber
Kıyılmış maydanoz,kırmızı pulbiber

Hazırlanışı

Ateşe dayanıklı dört porselen kabın içini tereyağ ile yağlayınız.
Tulum peynirini dörde bölüp içlerine koyunuz.
Peyniri bir çatalla iyice eziniz.
Ocağın üzerine amyant bir levha kouyp tek tek kapları ocağın üzerina alınız.
Hafif ateşte önce peynirleri pişiriniz.
Ortasında bir yuva açıp yumurtayı kırınız.
Sarıyı bozmadan beyazı çatalın ucuyla peynirlere karıştırınız.
Dibi tutmasın diye peyiniri çatalla sık sık karıştırınız.
Sarının üzerine karabiber,peynirin üzerine kırmızı pul biber ekiniz.
En son ateşten indirdikten sonra sarının etrafını ince kıyılmış maydanozla süsleyiniz.
Sıcak servis yapınız.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 424
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 02.05.2010 19:36
Bu harika yumurtalı yemek tarifi ve de paylaşımınız için sizi kutluyorum...
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 13:27
saoll
Sindy Tarih: 14.02.2008 11:22
tarif icin tesekkurler SU-PERISI