Malzemeler
1 Koyun beyni
1 Lop yumurta
3 Su bardağı Su
1 Küçük soğan
1 Çorba kaşığı Sirke 1
2 Çorba kaşığı Tuz
Sosu
3 Çorba kaşığı Zeytinyağı
3 Çorba kaşığı Limon suyu
2 Kahve kaşığı Tuz
1 Kahve kaşığı Kırmızı biber

Hazırlanışı:
Bir tencereye su, sirke, halka halka kesilmiş soğan,tuz ile akmakta olan bir musluk altında tutmak sureti ile ince zarlarından arındırılmış beyinleri koyarak orta ısıda su kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar haşlamalı, sonra tencereyi ateşten alarak ılınmaya bırakmalıdır. Beyin sudan çıkarıldıktan sonra küçük parçalara bölünüp çukur bir kapta pişmiş yumurta sarısı, tuz, limon suyu ve kırmızı biberle birlikte blender’den geçirilip karışım kaymak gibi olunca bunu bir salata tabağına yayılıp üzerine zeytinyağı gezdirildikten sonra servise sunulmalıdır.



Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 452
favori
like
share
wampirella Tarih: 09.02.2008 12:36
ellerine saglık su-perisi